2009. június 23., kedd

Ötvenharmadik nap, Ingatlan

London, mint már írtam róla, nem minden tekintetben drága hely. Elektronikai cuccok kicsit még olcsóbbak is, mint nálunk, a használt autókat meg szinte ingyen vágják hozzá az emberhez. Mégis van egy kategória, ahol minden sokkal-sokkal drágább: az ingatlanoké.




A kép egy ingatlaniroda kirakatát mutatja. Ti nem látjátok a hirdetéseket, mert ide a kis felbontésú verziót tettem fel, de én igen. Jó környéken, de nem a belvárosban egy durván 140 m2-es lakás 530 millió forintnak megfelelő fontba kerül. Ha nincsenek ilyen nagy igényeink, akkor egy 60-65 m2 körüli lakást már egész olcsón, mindössze 220 millió forintból meg lehet úszni.

Azt hiszem, hogy egyelőre nem fogom a Bagó-villák sorát Londonban bővíteni...

6 megjegyzés:

  1. Az meg csak egy hogy drágak, de voltunk Temze partjan, ott a negy tornyu ipair epulet mellett az uj hazat megnezni. Talaltuk 920millio forintert 36nm-es lakast, nekem ez mar sok(k) volt, majd meg odakarcoltak hogy 950evre! És utana kinek kell visszaadnom?! Ja es nem egy volt ilyen.
    Amugy tegyuk hozza naluk a berles a "módi", es inkabb keletebbre megy ez az birtoklasi mania,(ami azert nem feltetlen olcsobb) es kicsit mas hitelezesi moral,kultura ...

    VálaszTörlés
  2. Ja, de a jo kis hietelezesi dologrol igy a credit crunch koraban megvan a velemenyem:)

    A negytornyu ipari epulet a Battersea Eromu, arrol is lesz majd bejegyzes:)

    VálaszTörlés
  3. Biztos, hogy nem fogod bővíteni? Az apai segítséget bekalkuláltad?

    VálaszTörlés
  4. Hja, hát így már mindjárt más!

    VálaszTörlés
  5. Én szívesen gyűjtögetnák saját londoni kecóra, mer' még mindig jobb, mint az ócsó szálloda, csak a megtérülés 13 évét nem tudom gazdaságosnak feltüntetni... (a legolcsóbb, már megfelelő lakás és panzió árával számolva, ugyanazon a környéken - nettó 13 évet kellene ott töltenem, hogy megérje ne panzióba menni :-) asszem várok, amíg nyerek a lottón

    VálaszTörlés
  6. Vagy amíg az Mmd-nél meggazdagodsz!

    VálaszTörlés