2009. június 18., csütörtök

Negyvennyolcadik nap, Látogatásban a Jaguar-nál

Tegnap főnökömmel, Rubyval együtt a Jaguar LandRover (egy cégben van a akét gyár) főhadiszállására mentünk egy kis digital media workshopot tartani. A többes szám használata jelen esetben kicsit eufemisztikus, mondjuk úgy, hogy én is a helyszínen voltam:)

Warwick-ot, amelynek közelében központ található, vonattal közelítettük meg, így volt alkalmam megállapítani, hogy a normál vonatkocsi picit jobb színvonalú, mint nálunk az Intercity.

Időre megérkeztünk Warwickba, ahol egy mosolygós, turbánt viselő arab taxis rögtön le is csapott ránk. Illetve mi csaptunk le őrá, ugyanis londoni kollégáink őt ajánlották. A mintegy 10 perces útért kerek 20 fontos, azaz több mint 6600 forintot kért el. Azon gondolkodtam, hogy ugyanez az út Thaiföldön valószínűleg 150 forintnyi baht-ba sem került volna...

A főhadiszállás a Heritage Motor Centre területén található, amely olyasmi, mint mondjuk az Infopark, csak épp nem IT-s, hanem autós cégek működnek benne. Életemben eddig összesen nem láttam annyi Jaguart, Land Rovert és Aston Martint, mint most egyetlen nap alatt...Volt szerencsém egy BMW-jelványes Jaguart is megpillantani, amely csak jövőre érkezik - ezért is az álcázás. Mivel a biztonsági előírások elég kemények, ha megpróbáltam volna fotót készíteni róla, azt hiszem már nem ülhetnék itt, hogy megírjam ezt a bejegyzést.

Maga a workshop jól sikerült, arra viszont rájöttem, hogy az angol vendégszeretet össze sem hasonlítható a magyarral. Még dél előtt érkeztünk meg, nyilvánvaló volt, hogy nem ebédeltünk, mégis egy kis vizen kívül eszükbe sem jutott megkínálni minket semmilyen kajával, még egy nyomorult kis keksszel sem:(

A workshopról visszafelé felragadtam egy szórólapot, amely komoly gondolkodásra késztetett: megéri vajon 30 fontot vonatjegyre, kétszer 20-at taxira és még 9-et belépőre költenem azért, hogy ellátogassak a június 28-i Supercar Sunday-ra?

Ti mit gondoltok?

10 megjegyzés:

  1. Biztos nem éri meg. Július elején megyek.Inkább spórolj!

    VálaszTörlés
  2. Mar alig varom! Vajon ebben a kifejezesben miert szerepel az 'alig' szo, ti mar elgondolkodtatok rajta?

    VálaszTörlés
  3. Alig akarok hinni a szememnek. Semmi szmájli?
    Cyrano-nak az orrával nem lehetett viccelni, mert nagy volt és vastag. Úgy látszik Te a pénztárcáddal vagy így. Tiszteletben tartom.
    Majd keresek olyat , ami a tiéd, de se nem nagy, se nem vastag. Addig is :-C)

    VálaszTörlés
  4. Ne sírj Dani, láttál egy digital media workshopot tök ingyen! Vagyis vendéglátóid úgy gondolhatják, hogy már így is nagyvonalúak voltak. Fogadd meg a profi tanácsát, mindig legyen nálad egy csomag McVitie's Digestives, nyamnyam

    VálaszTörlés
  5. Ja, és ha hozol belőle nekem is, megveszem dupla áron :))

    VálaszTörlés
  6. A te kedvedert probalom elhagyni a szmajlikat, de amint látod, még nehezen megy :)

    Nem tudom mi az a McVitie Digestives, de ha olyasmi, mint a Readers Digest, akkor inkább nem kérek belőle...De rendben, neked viszek, ha találok ilyet:)

    VálaszTörlés
  7. Mezei keksz, kedvencem a tejcsokis, és nagyjából minden szupermarkecben kapni, szóval próbáld ki, mert messze a legjobb a világon. És ne fogd vissza a szmájlikat a kedvemért, jóvan?!

    VálaszTörlés
  8. Nem a te, hanem az én egyetlen, szőrösmellű édesapám kedvéért fogom vissza:)

    VálaszTörlés
  9. jaaaa....! egyébként nekem bejön a bajuszos szmájli...

    VálaszTörlés
  10. És a bajusz tulajdonosát még nem is ismered!

    VálaszTörlés