2009. május 15., péntek

Tizennegyedik nap, NapiOkosság

Vannak olyan hülyeségek az angol történelemben, amelyeket sohasem fogok megérteni: például, hogy miért 15, 30 és 40 a pontok neve a teniszben.

Azonban a szigetlakók nem csak ilyenekkel tűntek ki az elmúlt évszázadok során. Az általuk alkalmazott konnektor például - a rajtuk kívül nem sok más helyen használt dugó ellenére is - zseniális:


Minden egyes dugaljhoz (így mondják ezt szakszerűen, Ambs?) jár ugyanis egy kapcsoló, amivel áramtalanítani lehet az adott egységet. Nem kell tehát külön kapcsolós elosztót venni, nem szükséges kihúzogatni elektromos készülékeinket a hálózatból, elég ha egy egyszerű kapcsolót átkapcsolunk.

Ráadásul ez itt valami iparági szabvány lehet, ugyanis nemcsak a lakásban ilyen minden konnektor - szimpla és dupla - hanem az irodában is. Nálunk ilyet miért nem lehet kapni? Nem kompatibilis vele az elektromos hálózatunk?





1 megjegyzés:

  1. Tenisz: mert "regen" aszondjak az okosok hogy szegenyebbek voltak, hogy nagy pont kijelzo tablakat csinaljanak, igy az órát hasznaltak kijelzonek,masik hogy ennyire osztottak csak, esnme 5percekre, mert tul hosszuak lettek volna a jatszmak. Ezt csak hallottam en is, szoal lehet csak urban legend, de eleg hiheto :)

    VálaszTörlés