2009. május 24., vasárnap

Huszonharmadik nap, Tate Modern


Előtérben a Tate Modern, hátul fent a Hold

Felnőtt belépőjegy: Állandó kiállításra ingyenes, időszakiakra változó
Értékelés: 7/10
Ajánlott: A kortárs művészet rajongóinak, különösen, ha még nem jártak a Pompidou Központban.

Ez a gyárépületre emlékeztető monstrum a Tate Modern, London legnagyobb modern művészeti múzeuma. Mivel anno a Pompidou Központ Párizsban nagyon tetszett, ezt is nagyon vártam. Megfelelt a várakozásaimnak? A bejegyzés végére kiderül!

A közelbe érve kiderült, hogy most van a Tate hétvégéje, ami azt jelentette, hogy számos ingyenes programmal, kézművesfoglalkozásokkal, koncertekkel, játékokkal várták az érdeklődőket, elsősorban a gyerekeket.





A legjobban egy számomra tökéletesen ismeretlen művész, Amish Kapoor munkája tetszett, ami egy több oldalról nyitott tojást ábrázolt. Nagyon szépen csillogott belül:)


Színeivel szintén abszolút meggyőzött Kandinszkij, akinek ezt a Starnberg-tavat ábrázoló képe volt kiállítva.


Egy időszaki kiállítás egyik kommunista plakátja lett a hármas számú kedvencem - szerintem nem szorul magyarázatra, Viktor Deninek kiválóan sikerült ábrázolnia a gonosz, imperialista, hatalomvágyó nagytőkést:)


A még június 7-ig nyitva tartó Picasso-kiállításra ugyan egyelőre még nem jutottam el - oda majd KisNyúllal együtt megyek - 1-2 "geniál"-is művét tegnap már volt alkalmam megcsodálni. Az alábbi címe "Meztelen nő nyaklánccal". Szegény Picasso-ról egyébként nekem már mindig a Picasso kalandjai c. klasszikus eme jelenete fog beugrani...


Miró képének címe "Message from a Friend". Ha nem jöttetek volna rá rögtön, segítségképp elárulom, hogy ez a zöld valami egy boríték, rajta pedig a fekete bálna pedig egy nyíl...


Végül pedig álljon itt egy szobor, mégpedig Rodin-től a "Csók".


Amint azt a képek viszonylag alacsony számából is sejthetitek, közel sem voltam annyira elragadtatva, mint a British Museum vagy a National Gallery esetében. Persze a belépés itt is ingyenes, úgyhogy ajándék lónak ne nézd a fogát:)


A kép alján a 2000-ben elkészült Millenium Bridge látható





4 megjegyzés:

  1. Én a Korda Gyurival vagyok így, midig a Nacsa Olivér jut az eszembe.Kár hogy a jelenet nem megy tovább, mert a pikniken a mama súg Sirkkának, nehogy belesüljön a szövegbe Geniál.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos most csak ilyen verziót találtam a YouTube-on...

    VálaszTörlés
  3. A Picasso még ok. Azonban ha a Rodin szobor tanulmányozása közben a lecsó lecsó, lecsó lecsó, lecsókolom a rúzst a száádról címü slágert dúdolgatod, akkor mielőbb beszélgetnünk kéne négyszemközt.

    VálaszTörlés
  4. itt a dalszöveg. A dallamot még keresem.Kicsit más , de ez a népdal, anép ajkán költődik.


    http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/41596/sunda-bunda-banda/lecsolecso-zeneszoveg.html

    VálaszTörlés