2009. július 21., kedd

Nyolcvankettedik nap, Az első szex


Tudjátok, hogy Magyarországon legálisan hány éves kortól lehet szexuális kapcsolatot létesíteni valakivel? Igen, 14. És más országokban? Hát ott is biztos 14 - vágtam volna rá a választ erre a kérdésre régebben. De ma már nem tenném, ugyanis rátaláltam erre a kiváló kis táblázatra, amely megmondja, hogy számos országban hol húzódik ez a határ.

Néhány számomra meglepő adat:
- Még számos országban illegális a homoszex, pl. Afganisztánban, Algériában, Angolában, Bruneiben, Kamerunban, Etiópiában, Indiában, Iránban, Kuvaitban, Marokkóban, Tunéziában stb., sőőőőt, ami a legmegdöbbentőbb, hogy az USA hadseregének tagjai sem buzulhatnak kedvükre.
- Amilyen szigorúak Angolában az egynemű szex híveivel szemben, olyan megengedők a heterókkal: a fiúk 12, a lányok 15 éves koruktól hempereghetnek szabadon. Tudtommal pedig nem a fiúk érnek korán...
- Az USA sok állama még mindig elég szigorúan szabályozza a szexualitást. 18 év a korhatár Wisconsinban, Virginiaban, Tennesseeben, Oregonban, Észak-Dakotában, Idahoban, Kaliforniában(!!!) és Arizonában. Elképzelem, ahogy a los angeles-i tinik önmegtartóztatnak...
- Jemenben, Szaúd-Arábiában, Szudánban, Katarban, Pakisztánban, Ománban, Iránban és Kamerunban mindkét nemnek, míg az Egyesült Arab Emirátusokban, Malajziában, Bahreinben és Afganisztánban legalább a nőnek házasságban kell élnie, ahhoz, hogy legálisan szexelhessen. Utóbbi vajon azt jelenti, hogy a férfiak számára legális a házasságtörés?
- Az ember azt gondolná, hogy Tunéziát a sok turista kulturálisan valamennyire átformálta. Hát nem. Azon túl, hogy a homokozás illegális, a hetero játékok sem kezdhetők meg 20 éves kor előtt.
- Tudjátok mi a közös a spanyolokban, a dél-koreaiakban és a burkina fasoiakban? Hát nem sok minden, de az igen, hogy mindhárom országban 13 éves kortól legális mindennemű szex.

UI: nem vagyok homofób, csak egyrészt baromi unalmas a PC szóhasználat, másrészt szóismétlést is okoz, amit nagyon utálok.

5 megjegyzés: