2009. július 26., vasárnap

Nyolcvanhetedik nap, Napi okosság


Dyson Airblade

Tudjátok mi ez? Egy csodálatos angol találmány, a nagy sebességű kézszárító. Mármint a levegőt, amit kifúj magából, ahelyett, hogy felmelegítené, kb. 640 km/órás sebességre gyorsítja fel, így csapatva le a nedvességet pillanatok alatt a kezünkről. Mivel sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos meleglevegős szárítók, állítólag kevesebb energiát is fogyaszt.

Működés közben ezen a videón tudjátok megtekinteni.

7 megjegyzés:

  1. Én is találkoztam már hasonlóval, amikor Floridában jártam, Orlandóban az Universal vidámparkjában. Az ugyan úgy nézett ki, mint egy magyar mcdonalds WC-ben lévő, csak amerikai gyártmány volt és olyan erős, hogy nem szárított, hanem lefújta a kezedről a vizet.

    VálaszTörlés
  2. Mhhhhmmmm! Esetleg puki elszívóval nem találkoztál? Mert olyat feltétlen be kell szereznünk, ha nagyon rászoktál a babra :)
    És olyan okossággal, ami a pasik után, magától lecsukja a wc ülőkét? úgy gondolom, az se ártana :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a jó- és a rosszindulatú megjegyzéseket egyaránt! :)

    VálaszTörlés
  4. ez a kb 640 km/ó-s megjegyzés olyan, mint a discovery-n a gagyi fordítások... amikor a kb. 70 mérföldet "kb. 112 km/ó" sebességnek fordítják. gondolom, 400 mérföld, azaz _kb._ 600 km/ó. Ha már kb, akkor legyen kerek és pontatlan :)

    VálaszTörlés
  5. Elutasítom! Akkor már kb. 650, az is kerek! Egyébként az én esetemben azért elfogadható a kb. 640, mert mániákusan pontos vagyok, így a 643-tól való 3 km/h-ás eltérés már szörnyűséges hibának mondható.

    VálaszTörlés
  6. Nem tökéletes. A balkezedet forróvízzel mosod, a jobbot meg hideggel.Nyilván más az ideális lefujatás sebessége a forró és a hideg víznél.

    VálaszTörlés
  7. Haha! Csakhogy én mindkét kezem a forróvizes csap alá tartom!

    VálaszTörlés