2009. július 16., csütörtök

Hetvenötödik nap, Celebek kedvenc helyei a Guglin


Fantasztikus új szolgáltatást indított a Gugli: a Google Maps mobilra optimalizált felületén New York-ban, Londonban, Madridban és Tokióban helyi celebek mutatják meg mindenkinek kedvenc éttermeik, boltjaik vagy épp alagútjaik helyét. Mostantól tisztában lehetsz azzal, hogy Ken Livingstone, London volt polgármestere szerint a városban hol kapni a legjobb tapast, Kelly Holmes, Athén kétszeres olimpiai bajnoka hol szeret vásárolgatni, vagy épp Mark Thomas, humorista és politikai aktivista hol szeret sétálgatni szabadidejében.

Az ötlet bizonyára nyerő, hisz valószínűleg sikerült majd a technológiai forradalomnak eddig ellenálló rétegekből is sokakat a net mélyebb bugyraiba csábítania, mégis fenntartásaim vannak a szolgáltatás magyaroroszági visszhangjáról. Bár lehet, hogy pár Blikk-címlapra is esélyesek lennénk:
- Traktorok tömkelege (Demszky kedvenc játékboltja)
- Több kijárat, mint rendőr (Budaházy kedvenc étterme)
- A legjobb minőségű anyagok az egész városban (Annus Adrián beszerzőkörútjának állomásai)

Viccen kívül, szerintetek mennyire van látjogosultsága egy ilyen szolgáltatásnak?

6 megjegyzés:

  1. Ha vicces és/vagy értelmesebb híres emberek is szerepelnek benne, akkor lehet, hogy van értelme. Bár gyanítom akkor nem lesz túl vonzó a tömegeknek, ha mondjuk Kepes András ajánlgatja a kedvenc könyvesboltját.

    VálaszTörlés
  2. Hat ja, pedig a Gugli imidzse szempontjabol az lenne a jobb - vagy csak en vagyok tul sznob?

    VálaszTörlés
  3. Asszem ebben sem mi reprezentáljuk a tömeget. :-)

    VálaszTörlés
  4. Má' mér' ne lenne értelme?! Ha egy adott szakmában elismert plusz celebstátuszú figura a szakmájával kapcsolatos kedvenc beszerzőhelyeit leplezi le. Így, ha valakit érdekel a téma és a celeb is, akkor simán betalál. Hol vásárol Nigella csokipasztillát? Melyik Bruce Dickinson kedvenc hangszerboltja? Hol eszik pork pie-t Sünike a családdal? :-D

    VálaszTörlés